Nooit meer druk

Ontvang GRATIS ons e-book met 21 mindfulness oefeningen

Met deze oefeningen ga jij je stress, angst en somberheidsklachten verminderen
Minder stress
Share on facebook
Delen
Share on twitter
Tweeten
Share on pinterest
Pinnen

Nooit meer druk

Nooit meer druk – jouw droom wordt werkelijkheid met deze tips!

Drukdrukdruk – de leus van de tijd. Het lijkt wel of we tegenwoordig altijd maar druk moeten zijn. En we moeten al zo veel. Toch?

Persoonlijk heb ik hele drukke tijden gekend, maar dat is verleden tijd. Er zijn serieus mensen die vreemd opkijken als ik zeg dat ik het niet druk heb. Het heeft deels ook te maken met het feit dat ik hooggevoelig (HSP) ben. Ik heb regelmatig rustmomenten nodig en maar ik wil geen overvolle planning. Ook weiger ik om elk moment van de dag iets te doen te hebben.

Mijn voorkeur gaat uit naar meer rust en vrijheid en minder moeten. Zo heb ik tussendoor genoeg tijd om op te laden en genietmomentjes te creëren. Te kiezen om dingen te doen die ik écht leuk vind, waar ik energie van krijg. Dan kun je nog steeds best veel te doen hebben, maar druk? Nee!

Limiterende overtuigingen

Waar komt die drukte vandaan? Uit ons hoofd? Waarom moeten we zo veel? Veel mensen denken dat dit bij het leven hoort, omdat ‘dit nu eenmaal een gejaagde maatschappij is’.

Kransjerijgen - geenstressinfo.nl

Andere veelgehoorde opmerkingen zijn: ‘we hebben geen keuze’ of ‘het zal wel moeten’. Dat zijn limiterende overtuigingen die je ontzettend tegenhouden om het minder druk te hebben. Je zit gevangen in deze mindset. Als jij er van overtuigd bent dat jouw situatie ‘nu eenmaal zo is en je het moet accepteren’, werkt dat voor een tijd vast prima. Maar er komt een moment dat je voelt dat je meer rust nodig hebt. Meer moet vertragen. Misschien geeft je lichaam het wel aan. Je voelt je gejaagd, gestrest en bent altijd bezig. Waarom? Vraag je eens af wat de belangrijkste redenen voor jou zijn. Waarom doe je wat je doet?

Van moeten naar willen

Hoe kom je uit dat drukke patroon? Hoe kom je van die gestreste levensstijl af? Beeld je eens in wat jouw ideale droomsituatie is en ga daar in kleine stappen naartoe werken. Want er zal niets gebeuren als je alleen blijft dromen.

Zoals een bekende schrijver eens zei: “Als je je blijft gedragen op dezelfde manier zoals je altijd doet, zul je dezelfde resultaten krijgen die je altijd geoogst hebt.” Tijd voor actie dus! En dat hoeft helemaal niet groots of meeslepend te zijn. Leer jezelf stap voor stap nieuwe gewoontes aan, zoals schrappen in je agenda, hardop je mening geven, nee-zeggen en kiezen voor iets wat je wilt.

Bekijk ook eens per dag wat je allemaal te doen hebt. Stel jezelf altijd de vragen: moet dit? En wil ik het écht?

Hoe meer je van jezelf gaat houden, hoe meer je keuzes gaat maken die beter bij je passen. Het is ontzettend leuk om de weg van je hart te gaan volgen. Is het ook altijd makkelijk? Nee, maar op lange termijn maakt het je leven een stuk aangenamer. Als je dit eenmaal doorhebt is ook de weg ernaartoe genieten!

Ben je er klaar voor? Klik hier voor gratis vijf fantastische geniettips! 

Wat houdt je tegen?

Je wilt het dus minder stress en bent klaar om een nieuw pad te gaan volgen. Het interessante bij het maken van nieuwe keuzes is dat je weerstand gaat ervaren en regelmatig houdt angst je tegen. Dit komt omdat jouw geest alles graag hetzelfde houdt. Het kost namelijk moeite en energie om iets nieuws te gaan doen en te veranderen.

Er zijn wellicht ook persoonlijke zaken die je tegenhouden. Daarbovenop komen er vragen in je op zoals: Kan ik dit wel? Wat zouden anderen ervan denken? Wat als ik ontslagen word als ik aangeef minder te willen werken? De antwoorden weet je pas als je nieuwe keuzes maakt. En als je zo ver bent, trek je je hopelijk een stuk minder aan van bovenstaande vragen.

Cappuccino geenstressinfo.nl

Meer genieten

Ik geef toe: je moet zeker over verschillende barrières heen, maar oh…. wat een fijn gevoel als je eenmaal een eerste stap hebt gezet richting minder stress. Dan volgen er meestal meer. Ik weet nog goed dat ik de keuze nam om ontslag te nemen. Ik wilde meer vrijheid en dat vond ik onvoldoende in mijn toenmalige baan. Het was an sich een goede baan en veel mensen verklaarden me voor gek.

Ik heb zo veel limiterende overtuigingen gehad die me bijna overhaalden om te blijven. Toch was ik vastberaden in mijn keuze en zette door. Bij thuiskomst van mijn laatste werkdag heb ik staan dansen in de kamer. De volgende stap was een eigen bedrijf starten. Het voelt soms hartstikke eng, maar ook supergoed om zelf nieuwe keuzes te maken en ergens voor te gaan. Je zelfvertrouwen groeit. Jij bent klaar naar voor een minder druk leven!

Wil je meer genieten en minder stress in je dagelijkse leven?

Ga naar www.dagelijksgenieten.nl om je aan te melden voor het gratis eBook met meer dan 20 pagina’s en vijf uitgebreide tips + mijn ervaringen op het gebied van dagelijks genieten.

Van genieten een gewoonte maken. Klinkt dat voor jou als een droom? Het kan écht! Ga naar www.dagelijksgenieten.nl en volg mij op Instagram via @dagelijks_genieten

Wilt u meer weten over 'Mindfulness voor het dagelijkse leven'?

Al meer dan 1749 mensen zijn u voor gegaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang GRATIS ons e-book met 21 mindfulness oefeningen

Met deze oefeningen ga jij je stress, angst en somberheidsklachten verminderen