Mindful blijven na de zomervakantie

Wil je minder stress maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken?

Dan is dit wellicht de oplossing!
Minder stress
Share on facebook
Delen
Share on twitter
Tweeten
Share on pinterest
Pinnen

Mindful blijven na de zomervakantie

Tijdens de zomervakantie is het makkelijk om mindful te leven.  Misschien verbleef je in een tent midden in de natuur, in een huisje in Zeeland met een rustige tuin, of een appartement aan het strand met uitzicht over zee. Niets moet en alles mag. Er is maar weinig om je heen dat onrust in je lijf kan brengen. Het zou fijn zijn als je dit gevoel eeuwig vast kon houden. Hoe kun je mindful blijven na de zomervakantie?

 

Prikkels na je zomervakantie

 Na de zomervakantie valt het mij en wellicht jou pas erg op, hoeveel prikkels er in het dagelijks leven eigenlijk op je af komen. Het dagelijkse leven komt je werkelijk tegemoet, met allerlei dingen die moeten, zoals:
 • Alle klusjes zoals schoonmaken, stoffen en opruimen komen weer op je af;
 • De stapel post van afgelopen twee weken vakantie moet doorgenomen worden;
 • Om 07.00 uur word je weer gewekt door de krant die op de deurmat valt;
 • De boodschappen moeten weer gedaan worden, waarbij je wordt geconfronteerd met gezond eten;
 • De telefoon piept weer met appjes, Facebook en Instagram, waarbij je wordt opgejaagd of het gevoel hebt dingen te moeten laten zien;
 • Je moet weer stressen om de kinderen op tijd op school te krijgen en vervolgens zelf op tijd achter je bureau op je werk te zitten.

https://www.bluegreenholiday.nl/nl/vakantiehuizen/

En zo zijn er voor mij, maar waarschijnlijk ook voor jou tig dingen waar je weer onrustig en gehaast van wordt. Het rustige en ontspannen gevoel van de zomervakantie is helemaal weg binnen twee dagen. Terwijl we allemaal zo graag mindful blijven na de zomervakantie.

Verleiding en ontevredenheid liggen op de loer

In het dagelijkse leven wordt je ook weer geconfronteerd met allerlei verleidingen en ontevredenheid:

 • Door alle perfecte plaatjes op social media ben ik onzeker, of ik wel goed genoeg ben en het allemaal wel goed doe;
 • Of ik wel gezond genoeg eet?
  Waarbij mindfulness eten om de hoek komt kijken;
 • En of ik wel genoeg beweeg.

Langzaam raak ik ontevreden met mezelf en liggen er verleidingen op de loer om weg te kwijnen in zelfmedelijden. Hierdoor raak je gestresst en we willen juist stress verminderen in het dagelijks leven.

Enkele tips voor het mindful blijven na de zomervakantie

Doordat je vol rust terug komt van vakantie, kun je alle prikkels juist erg goed voelen binnenkomen en kun je ze zelf heel goed identificeren. En dit biedt mogelijkheden bij het mindful blijven na de zomervakantie. Je kunt namelijk direct aan de slag gaan met het akelige gevoel en zo werken om het tegen te gaan. Daarvoor heb ik enkele tips.

https://www.bluegreenholiday.nl/nl/vakantiehuizen/

Tip 1: Neem dagelijks een moment voor ademhalingsoefeningen of yoga

Wanneer je dit inzet heb je een moment waarin je jezelf oefent om gedachten te laten komen en weer gaan. Om ze niet de baas te laten worden. Hoe vaker je tot je laat doordringen dat je op gedachtes niet altijd hoeft te reageren, hoe makkelijker je ook tussen de bedrijven door langsvliegende prikkels kunt laten voor wat ze zijn. Kijk hier voor verschillende ademhalingsoefeningen.

Tip 2: Waardeer wat je hebt

Sta bewust stil bij waar je allemaal blij mee bent in je leven. Schijnt de zon? Heeft je kind je net een knuffel gegeven. Ben je gezond? Wees er blij mee! Hoe vaker je bewust opnoemt wat je waardeert in je leven, hoe minder vat negatieve gedachten op je kunnen krijgen.

Tip 3: Zorg dat je minder

Vraag jezelf bij dingen die je doet vaker af of ze wel echt moeten. Moet je echt die film gezien hebben? Moet je je echt als hulpmoeder aanmelden? Hoe minder je van jezelf moet, hoe minder druk je leven zal zijn. Hoe makkelijker het zal zijn om mindful te zijn, en in contact met jezelf. Zo kies je beter voor de dingen die je echt wilt. 

Mindful blijven na de zomervakantie met hulp

Misschien ben je in de zomervakantie echt tot de conclusie gekomen dat je klaar bent met al die stress, opgejaagd leven en onrust. Als je echt aan de slag wil gaan op jouw tempo, kan ik je de cursus van Rolf aanraden. Zoals ik al eerder heb geschreven heb ik hier echt veel aan gehad om te leren leven in het hier en het nu. En dat is immers waar een mindful leven voor staat.
Het fijne aan deze cursus vind ik, dat je deze thuis in eigen tempo kunt volgen, zonder dat je ergens heen moet en in groepsverband aan de slag moet.
Wil je meer weten over deze cursus? Klik dan op onderstaande link. En heb jij zelf nog tips omtrent mindful blijven na de zomervakantie? Laat ze gerust achter in een reactie hieronder. Ik ben benieuwd!

Wilt u meer weten over 'Mindfulness voor het dagelijkse leven'?

Al meer dan 1749 mensen zijn u voor gegaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *