Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Auteur: Haemin Sunim is een boeddhistische monnik, geboren in Zuid-Korea, die voor zijn studie naar Amerika verhuisde en daar studeerde. Hij doceert Boeddhisme aan Hampshire College en woont afwisselend in New York en Seoul. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke boeddhistische leermeesters van dit moment.

In dit boek gaat het hoofdzakelijk om liefde voor jezelf wanneer het gaat over afwijkingen van jezelf en anderen. Sunim schrijft over; de zorg voor jezelf, familie en intieme relaties, moed, empathie en spiritualiteit. De hoofdstukken beginnen met een gedicht en vaak een door hem zelf gekleurde tekst. waarna een aantal spreuk-achtige passages volgen.

De boeddhistische spiritualiteit ligt er niet dik bovenop, het gaat Sunim er vooral om dat hij iedereen meeneemt. De attentie voor het eigen innerlijk zorgt ervoor dat je oog krijgt voor de zorgen van de ander. De vele kleurrijke illustraties van Lisk Feng maken dit boek aangenaam; de in warme kleuren afgebeelde voorstellingen zetten aan tot nadenken over het verhaal erachter. De steekwoorden voor dit boek zijn dan ook; Mooi, warm, menselijk, zelfreflectie en voor iedereen.

5/5

Ontvang GRATIS ons e-book met 21 mindfulness oefeningen

Met deze oefeningen ga jij je stress, angst en somberheidsklachten verminderen